Ara Pacis Museet i Rom – Museo dell’Ara Pacis

Ara Pacis Museet i Rom rummer først og fremmest Kejser Augustus’ fredsalter – Ara Pacis Augustae. Derudover sættes der en række tema- og kunstudstillinger op i løbet af året. Museet ligger i Roms historiske centrum ved siden af Augustus’ gravkammerMausoleo di Augusto, mellem Tiberen og Via del Corso.

Reklame for seværdighed i Rom med reklame-link

Hjem > Seværdigheder i Rom > Ara Pacis Museet i Rom – Museo dell’Ara Pacis

klimaskærmen der beskytter Ara Pacis

Ara Pacis, som giver navnet til museet, må siges at udgøre den fornemme permanente udstilling. Faktisk er den moderne bygning som huser det antikke fredsalter en klimaskærm, som beskytter det mod skadelige miljøpåvirkninger.

Bygningen blev indviet på Roms fødselsdag den 21. april 2006 og er blevet udført af den amerikanske arkitekt Richard Meier. Den fremstår i stål, travertin, glas og beton og særligt den store glaspavillon, hvor Ara Pacis er udstillet, fremstår i et fantastisk lys. Her er brugt mere end 1.500 kvadratmeter hærdet glas som tillader at studere og beundre det antikke fredsalter under helt unikke lysforhold. Både alterets skønhed og fornemmelsen af det fuldt oplyste rum gør et besøg på Museo dell’Ara Pacis til en stor oplevelse.

Ara Pacis – Kejser Augustus’ fredsalter

Kejser Augustus lod Ara Pacis bygge i år 9 før Kristi fødsel. Monumentet repræsenterer et af de mest betydningsfulde overlevende vidnesbyrd om kunsthåndværket på Kejser Augustus’ tid.

Formålet med fredssymbolet var at understreje Roms storhed med freden og den velstand der blev opnået som resultat af den såkaldte Pax Romana. Efter Roms sejrrige felttog i Gallien og Spanien lykkedes det nemlig Kejser Augustus at styre Romerriget under gunstige forhold i en længere periode.

Praktisk information om Ara Pacis Museet i Rom

Adresse

MUSEO DELL'ARA PACIS

Lungotevere in Augusta, 00186 Roma RM, Italien.

Se Museo dell'Ara Pacis på kort over Rom.

Telefon call center mellem 09:00-19:00: +39 06 0608.

Email: info.arapacis@comune.roma.it.

Hjemmeside: www.arapacis.it.

SOME: Facebook.

Åbningstider

  • Alle dage mellem 09:30-19:30.
  • 24. og 31. december: 09:30-14:00.
  • 1. januar, 1. maj og 25. december: Lukket.

Hvordan kommer jeg til Ara Pacis Museet fra Roms historiske centrum?

  • Museo dell’Ara Pacis ligger i Roms historiske centrum og du kan derfor gå til fods.

Hvordan kommer jeg til Ara Pacis Museet fra centralstationen – Stazione Termini?

  • Du kan tage Metro A fra Stazione Termini til Stazione Spagna. Herfra er der cirka 850 meter til fods til Museo dell’Ara Pacis.
  • Fra Stazione Termini/Via Giovanni Giolitti kan du alternativt tage bus nummer 70. Stå af ved Lungo Tevere Marzio stoppestedet og gå cirka 350 meter.

Gratis søndage på Ara Pacis Museet

Hver første søndag i måneden kan du besøge Ara Pacis gratis. Den gratis søndag bortfalder dog hvis den falder på en lukkedag. Læs mere om gratissøndagene i Rom.

Aktuel udstilling i Ara Pacis Museet med kinetisk kunst (kunst med bevægelse) af Alberto Biasi

Originaltitel: Alberto Biasi. Tuffo nell’arcobaleno. ‘Et spring ind i regnbuen’. Udstilling med 60 værker af den italienske kunstner Alberto Biasi, der er en af de europæiske pionerer inden for den kinetiske kunstform. Denne kunstform går også under de engelske navne Kinetic art og Op art.

Værkerne er er produceret mellem 1959 og 2014 og bliver fremvist i fire områder/installationer, der fortæller historien om kunstnerens arbejder relateret til vision med udgangspunkt i poetiske og videnskabelige temaer.

Du kan besøge udstillingen fra den 13. oktober 2021 til den 30. april 2022.


Del gerne indlægget, hvis du kender nogen der kunne have glæde af dette.

Send this to a friend