Museo di Roma – Roms bymuseum

Museo di Roma ligger i Palazzo Braschi, hvor du finder en række permanente udstillinger om Roms historie. Derudover organiseres en række tema- og kunstudstillinger i løbet af året. Museet ligger i Roms historiske centrum med Piazza Navona til den ene side og Piazza di S. Pantaleo/Corso Vittorio Emanuele II til den anden side.

Hjem » Seværdigheder i Rom » Museo di Roma – Roms bymuseum

De permanente udstillinger i Museo di Roma

Roms bymuseum i Palazzo Braschi regnes normalt ikke for en af de store seværdigheder i Rom, især ikke hvis du gæster byen for første gang. Bliver du fanget af byens skønhed og spændende historie, kan du dog få stor glæde af et besøg her. Udover at nyde paladsets og de udstillede kunstgenstandes skønhed, er det for eksempel meget spændende at opleve byen og de seværdigheder du besøger, som de er skildret i de historiske malerier. Det giver en anderledes følelse af byen og skærper dit blik for detaljer og skønhed. Museet udstiller cirka. 40.000 skulpturer, malerier og andre genstande, der for størstedelens vedkommende beskriver Roms historie fra middelalderen frem til 1870.

Endelig lader udsigten fra Palazzo Braschi ud over Piazza Navona sig ikke fornægte. Det er et dejligt syn.

Praktisk information om Museo di Roma

Adresse

MUSEO DI ROMA - PALAZZO BRASCHI

Piazza di San Pantaleo, 10, 00186 Roma RM, Italien.

Se Museo di Roma - Palazzo Braschi på kort over Rom.

Telefon call center mellem 09:00-19:00: +39 06 0608.

E-mail: museodiroma@comune.roma.it.

Hjemmeside: museodiroma.it.

Åbningstider

  • Tirsdag til søndag: 10:00-19:00.
  • 24. og 31. december: 10:00-14:00
  • Mandage, 1. januar, 1. maj og 25. december: Lukket.

Hvordan kommer jeg til Museo di Roma i Palazzo Braschi fra Roms historiske centrum?

  • Roms bymuseum i Palazzo Braschi ligger i Roms historiske centrum ved Piazza Navona og du kan derfor gå til fods.

Hvordan kommer jeg til Museo di Roma i Palazzo Braschi fra centralstationen – Stazione Termini?

  • Fra Stazione Termini/Piazza dei Cinquecento kan du tage bus nummer 64. Stå af ved Corso Vittorio Emanuele/Sant’Andrea della Valle stoppestedet og gå cirka 150 meter.

Aktuel udstilling i Museo di Roma med værker af Gustav Klimt

Mellem den 27. oktober 2021 til den 27. marts 2022 har du mulighed for at opleve en udstilling med værker af Gustav Klimt i Museo di Roma.

Originaltitel: La Secessione e l’Italia. 110 år efter sin deltagelse i Den Internationale Kunstudstilling i 1911 vender Gustav Klimt tilbage til Italien. Den Internationale Kunstudstilling i 1911 blev afholdt i Rom for at fejre 50-årsdagen for proklamationen af den italienske stat i 1861. Rom blev dog først Italiens hovedstad fra 1871.

Læs historien om Italiens endelige samling og om hvordan Rom blev Italiens hovedstad.

Udstillingen beskriver Klimts liv og kunstneriske produktion, herunder hans rolle som medstifter af den såkaldte Wiener Sezession. Samtidig beskæftiger udstillingen sig med hans forhold til Italien, hvortil han foretog mange rejser og havde flere udstillingssucceser.

Udstillingen rummer omkring 200 værker, blandt andet malerier, tegninger, plakater og skulpturer af Klimt og kunstnerne tilknyttet hans omgangskreds. Værkerne er udlånet fra Österreichische Galerie Belvedere i Wien, Klimt-Foundation, Wien og offentlige og private samlinger som for eksempel Neue Galerie Graz.

Udover ikoniske værker som de berømte Judith und HolofernesDame in WeißFreundinnen I (Die Schwestern), og Amalie Zuckerkandl, er det også muligt at beundre sjældent udlånte værker såsom Die Braut og Bildnis einer Frau.


Del gerne indlægget, hvis du kender nogen der kunne have glæde af dette.

Send this to a friend