Godt og billigt spisested i Rom – Sanzini

Er du ude efter et godt og billigt spisested i Rom til en frokost, er Sanzini absolut en god mulighed.

Reklame for spisested i Rom med reklame-link

Hjem > Spisesteder i Rom > Godt og billigt spisested i Rom – Sanzini

Kaffebar, konditori og frokost spisested

Sanzini Ricevimenti Roma er et historisk konditori fra 1936 i Prati kvarteret. Det ligger lidt uden for Roms historiske centrum, men rimelig tæt på Piazza del Popolo, Ara Pacis, Augustus Mausoleum og Engelsborg. Det kan også være en god ide at tage turen omkring Sanzini når du besøger Peterskirken, Vatikanmuseerne eller handelsgaden Cola di Rienzo. Konditoriet ligger i Via Valadier, som er en stille gade, hvor det er behageligt at spise udendørs når vejret er til det. Her kan du nyde et stort udvalg af lækre italienske kager, en pastaret eller en kødret.

Bor du i Prati kvarteret eller i nærheden af Piazza del Popolo eller Engelsborg, kan du også tage et ægte romersk morgenmåltid hos Sanzini. For eksempel med en cappuccino og en frisk håndværksbagt conetto. En conetto er en typisk morgenspise i Rom og kan sammenlignes med en fransk croissant.

Santini Gambero Rosso 2022
Rom og det bedste i Lazio regionen udmærkelse fra Gambero Rosso.

Sanzini har i 2022 modtaget en udmærkelse fra Gambero Rosso for den vedvarende høje kvalitet af kager og bagværk. Gambero Rosso er en institution i Italien inden for mad og vin. Forlaget udgiver blandt andet guider med bedømmelser af restauranter og spisesteder.

Adresse

SANZINI RICEVIMENTI ROMA

Via Valadier, 18, 00193 Roma RM, Italien.

Se godt og billigt spisested i Rom på kort over Rom. 

Telefon: +39 06 323 2888.

E-mail: info@vecchiaroma.it.

Hjemmeside: sanzini.it - på italiensk.

SOME: Facebook - Instergram.

Åbningstider

 • Mandag til fredag: 07:00-20:00. Frokost: 12:15-15:00.
 • Lørdag: 08:00-18:00. Ingen frokost servering.
 • Søn- og helligdage: lukket. Se de italienske helligdage.
 • I august måned holder Sanzini normalt ferielukket.

Køkkenet hos Sanzini

Når du træder ind hos Sanzini, er der ingen tvivl om at du er på et konditori. I glasmontren inden for døren finder du et stort udvalg af kager. Selvom Sanzini familien har boet i Rom i mange år, er udvalget også præget af deres norditalienske oprindelse fra byen Trieste. Derfor udbydes specialiteter som Putiza, Presnitz, Pinza, Fave, Kipfel, Apfel Strudel, Sacher og Krapfen, som du ellers skal til det nordøstlige Italien eller Østrig for at finde.

Er du i Rom i løbet af vinteren og elsker søde sager, ville det være oplagt at spise en italiensk kagespecialitet sammen med en kop varm chokolade med friskpisket flødeskum.

Naturligvis håndværksbager Sanzini også de typiske italienske kager, der bruges til de italienske højtider. Der drejer sig for eksempel om Frappe til Fastelavn, San Giuseppe kager til fars dag, Colomba til Påske og Panettone og Pandoro til jul.

Endelig laver konditoriet også deres egne chokoladepåskeæg, også med små overraskelser, især til børn. Skal du give en helt speciel gave til Påske kan du også få den lagt ind i chokoladeægget.

Godt og billigt spisested i Rom til frokost

Kommer du for at spise frokost, finder du altid dagens menu hos Sanzini. Menuen skifter hver dag og der tilbydes normalt valget mellem mindst to førsteretter (pasta, ris, suppe) og to andenretter (kød, fisk, grøntsager). Råvarerne er i top og retterne er veltilberedte og velsmagende. Er du glad for fisk, serveres der kun frisk fisk hos Sanzini, når der er fisk på menuen. Generelt må køkkenet siges at være typisk italiensk, da der serveres retter fra hele landet.

Da der ikke er noget menukort hos Sanzini, men dagens retter som skifter hver dag, er det naturligvis uforudsigeligt hvad du finder den dag du kommer forbi. Dagens retter er dog sammensat på en måde, så du normalt vil kunne finde noget, der falder i den smag. I det følgende finder du nogle eksempler:

Eksempler på førsteretter

 • Insalata di riso venere con salmone – Venus-rissalat med laks.
 • Gnocchi fatti in casa pesto e pachino – Håndværkslavede gnocchi med pesto og pachino tomater.
 • Mezze maniche all’amatriciana – Mezze maniciche pasta alla amatriciana.

Eksempler på andenretter

 • Saltimbocca alla romana con contorno – hvidvinsmarineret kalvekød med Parma skinke og dagens sideret.
 • Polpettone farcito ai funghi con contorno – Kødbrød fyldt med svampe og dagens sideret.
 • Petto di pollo scottato in padella con sale, olio e limone – Pandestegt kyllingebryst tilsmagt med salt, olivenolie og citron.

Eksempler på Sideretter

 • Patate al forno – Ovnstegte kartofler.
 • Insalate semplici e composte. Grøn eller blandet salat.
 • Zucchine trifolate – Let stegte zucchinier.

Eksempler på Pizza

 • Pizza romana prosciutto cotto e mozzarella – Romersk pizza med kogt skinke og mozzarellaost.
 • Pizza romana prosciutto crudo e mozzarella – Romersk pizza med parmaskinke og mozzarellaost.

Prisniveau – € – €€ – €€€ – €€€€

€.

Spisestedets indretning

Lokalet er simpelt indrettet med få borde til gæsterne og kan bedst beskrives som et kaffebarlokale. Er vejret til det må det absolut anbefales at spise udendørs. Indenfor huskes man på konditoriets historiske oprindelse. For eksempel med udstillingen af konditoriets første kasseapparat og en udmærkelsesmedalje modtaget af Pave Pio XI i 1932. Den modtog konditoriet for en opgave, hvor Sanzini genskabte Milanos domkirke i menneskehøjde i rent sukker.

Serveringen er meget venlig og uformel og den unge Lorenzo Sanzini styrer slagets gang både i køkkenet og med serveringen.

Godt billigt spisested i Rom uden for turiststrømmen

På grund af beliggenheden og Sanzinis forretningsmodel kommer der, på trods af den fine kvalitet, ikke mange turister og spiser her. I Rom er Sanzini nemlig mest kendt som leverandør af især italienske søde specialiteter til store festlige lejligheder og events ude i byen. Bliver du inviteret til banket i et af Roms fine paladser, er det muligt at Sanzini har leveret bagværket.

Konditoriet sælger naturligvis kager ud af huset i kvarteret, ligesom du kan nyde de søde lækkerier eller spise morgenmad i konditoriets lille lokale eller udendørs. Endelig bruger de ansatte på kontorerne i området Sanzini til at spise en veltilberedt frokost.

Som turist kan du derfor få glæde af dette spisested, hvis du i forvejen befinder dig i nærheden og ikke ønsker at bruge for mange penge på frokosten. Det er også et godt sted, hvis du søger lidt fred fra de mere turistede dele af Rom.

Særligt kan Sanzini anbefales når du besøger Peterskirken, Vatikanmuseerne og Engelsborg og du gerne vil gå tilbage til det historiske centrum. Kommer du fra Peterskirken eller Vatikanmuseerne, er det også en oplagt mulighed at gå et stykke af handelsgaden Via Cola di Rienzo. Fra Sanzini kan du eventuelt gå tilbage til det historiske centrum via Piazza del Popolo. Den direkte afstand til spisestedet fra seværdighederne til fods er som følger.

 • Fra Piazza del Popolo: cirka 600 meter.
 • Fra Ara Pacis og Augustus Mausoleum: cirka 800 meter.
 • Fra Engelsborg: cirka 1 kilometer.
 • Fra Peterskirken eller Vatikanmuseerne: cirka 1,7 kilometer via Via Cola di Rienzo.

Del gerne Godt og billigt spisested i Rom indlægget, hvis du kender nogen der kunne have glæde af dette.

Send this to a friend