Italiensk kvindefodbold i Rom

Den kvindelige danske fodboldspiller Amalie Thestrup skriver her et spændende indlæg om Italiensk kvindefodbold i Rom, hvor hun selv har spillet i 2018-2019 sæsonen. Amalie spiller i dag for PSV Eindhoven og du kan se mere om hendes fodboldkarriere på Wikipedia og LinkedIn.

Reklame for aktivitet i Rom med reklame-link

Hjem > Aktiviteter i Rom > Italiensk kvindefodbold i Rom

Oplev fodboldkulturen i Italien og AS Roma – helt gratis

Hvis der er en ting italienerne og ikke mindst romerne går op i med liv og sjæl, så er det fodbold. Den italienske fodboldkultur er helt unik og præget af stærke følelser, tilhørsforhold og stolthed. Traditionerne omkring fodbold i Italien går mange år tilbage, hvorfor de største og mest legendariske klubber i Italien har fans, der lever og ånder for deres klub. Nogle af de mest dedikerede fans finder man netop i Rom og i AS Roma. Det har jeg personligt erfaret som den første danske kvindelige spiller i AS Roma.

Roma femminile

Når de fleste hører navnet AS Roma, tænker de måske på klublegenden Francesco Totti, et fyldt Stadio Olympico eller det altid intense derby mellem Roma og Lazio.

De færreste har nok hørt om AS Romas kvindefodboldhold, som af de lokale omtales Roma femminile. AS Roma overtog i 2018 RES Roma kvindeholds Serie A-licens og introducerede kvinderne sammen med herreholdet ved et stort event på en af Roms største attraktioner Piazza di Spagna – eller på dansk Den Spanske Trappe. Med det ikoniske logo på brystet og ikke mindst den nye investering i ryggen skulle kvindeholdet skabe sin egen historie, da det debuterede i sæsonen 2018-19. I sin første sæson sluttede det nye Romerske hold på en flot 4. plads i landets bedste liga, og spillede tæt op med ligaens dominerende hold Juventus og Fiorentina.

Italiensk kvindefodbold i rivende udvikling

Netop Juventus og Fiorentina ringer nok en klokke hos mange. Det er to andre italienske fodboldmastodonter, der også i nyere tid har satset på og etableret et kvindehold. Dette er nemlig tendensen i italienske kvindefodbold. De store herreklubber har fået øjnene op for interessen, fokusset på og værdien i at oprette et kvindehold. Dette er ikke blot for at styrke klubbens image, men også for at blive en del af den udvikling kvindefodbolden er under i Italien og ikke mindst resten af Europa. Af denne grund finder man klubber som Juventus, Fiorentina, AS Roma, AC Milan, Sassuolo, Inter Milan, Empoli og Hellas Verona i kvindernes Serie A.

Jeg spillede selv i Roma i sæsonen 2019-20, som desværre blev stoppet otte kampe før tid på grund af COVID-19. Ikke desto mindre nåede jeg at opleve, den massive interesse der var for klubben og holdet – både kvinder som mænd. Når man er Roma fan, så er man fan af hele klubben, og så er det lige meget om det er kvinderne, mændene eller ungdomsholdene, der spiller.

Dette oplevede jeg på mange måder. Først og fremmest var man garanteret en lang snak – på italiensk naturligvis – hvis tjeneren, kassedamen eller andre romere vidste eller fandt ud af, at man spillede for Roma. Sådan en samtale blev altid afsluttet med ”Daje Roma!”, hvilket er den romerske måde hvorpå at sige ”Kom så Roma!”. Derudover blev kærligheden til klubben tydeliggjort hver gang, vi spillede kamp på især hjemmebane men også på udebane. På vores hjemmebanestadion, Stadio delle Tre Fontane, kom der op imod 2000 tilskuere til vores kampe, og de sad ikke bare og spiste en stadion-pizza (ja pizza – man er vel i Italien). De gispede, huede, heppede og klappede, som var det en afgørende finale, de var vidne til hver eneste gang. Italienernes emotionelle og dramatiske natur kom virkelig til udtryk både på og udenfor banen, hvilket som dansker var en hel oplevelse i sig selv. Selv på udebane var der ofte et hjørne med rød og gul klædte Roma fans, som overdøvede hjemmeholdets tilskuere.

Uanset om det var blevet til en sejr eller et nederlag, ventede der fans i alle aldre udenfor portene til stadion for at få et billede eller en autograf efter kampe. Dette satte en streg under deres inkarneret trofasthed og dedikation til klubben.

Oplev den autentiske fodboldkultur på stadion – helt gratis

En kamp på AS Romas kvinders hjemmebane, Stadio delle Tre Fontane, kan ikke sammenlignes med en kamp på Stadio Olympico, som bestemt også er en oplevelse værd. bevares, stemningen fra op imod 90.000 tilskuere er svær at leve op til, men prisen for billetter til Stadio Olympico er også sat derefter. Til gengæld kan jeg garantere, at man får en lige så autentisk italiensk fodboldoplevelse til en AS Roma Femminile kamp som på Stadio Olympico, blot i en mindre skala. Fansene er lige så passioneret, højtråbende og gestikulerende, og så er det tilmed helt gratis at komme ind til kvindernes kampe.

Så hvis du vil have en unik oplevelse af den italienske fodboldkultur på helt tæt hold uden at betale en formue for det, så vil jeg varmt anbefale at bruge en eftermiddag på Stadio delle Tre Fontane og herefter udforske det omkringliggende EUR-område. DAJE ROMA!

Se praktisk information om, hvordan du kommer frem til AS Roma Femminiles hjemmestation.


Del gerne Italiensk kvindefodbold i Rom indlægget hvis du kender nogen der kunne have glæde af dette.

Send this to a friend