Julekrybben på Peterspladsen i Rom – Julen 2020

Hjem > Seværdigheder i Rom > Julekrybben på Peterspladsen i Rom – Julen 2020

Reklame for seværdighed i Rom med reklame-link

I år har Vatikanet valgt en meget moderne og minimalistisk julekrybbe, i forhold til hvad vi normalt er vant til at se på Peterspladsen. Til glæde for mange, men absolut også til manges forargelse. For mange italienere svarer årets julekrybbe på ingen måde til forventningen om hvordan denne burde tage sig ud. Og da slet ikke på et så vigtigt et sted som på pladsen foran Peterskirken. Et af de helligste steder for kristendommen.

De moderne figurer er af flere blevet kaldt for marsmænd, astronauter og en samling skruer og møtrikker. Ifølge Vatikanet udtrykker krybbefigurerne derimod stor kunstnerisk værdi med referencer til den antikke kunst. Særligt som den blev udviklet i de sumeriske, egyptiske og græske antikke civilisationer.

Endelig er julekrybbens budskab naturligvis vigtig for Vatikanet, som gerne vil udtrykke. Håb og fortrøstning for hele verden og sikkerheden for, at Jesus kommer blandt sit folk for at redde og trøste det. Et budskab som Den Katolske Kirke i år naturligvis særligt hæfter på den aktuelle Covid-19 situation.

Figurerne er blevet stillet til rådighed af kunst- og designskolen F.A. Grue fra Castelli i Teramo provinsen, som ligger i Abruzzo regionen øst for Rom. Castelli er berømt for sin keramikkunst, som er blevet udviklet siden middelalderen. I alt har skolens lærere og elever skabt 54 keramikfigurer i årene mellem 1965 og 1975, hvoraf en mindre del kan beundres på Peterspladsen.

Julekrybben vil være udstillet på Peterspladsen frem til den 10. januar 2021.

Læs om Julekrybben på Peterspladsen i Rom – Julen 2021.


Del gerne indlægget, hvis du kender nogen der kunne have glæde af dette.

Send this to a friend