Metro i Rom – God til mange seværdigheder

Det er nemt at tage med metro i Rom. Officielt hedder den metropolitana di Roma og der findes tre metrolinjer i Rom. Den orange Metro A, den blå Metro B og den grønne Metro C. Den blå Metro B deler sig i to efter Bologna metrostationen, når du kommer fra centralstationen. Den ene gren bliver derfor til Metro B1.

Se kort over Roms tre metrolinjer.

Hjem > Rejseinfo om Rom > Metro i Rom – God til mange seværdigheder

Metroen i Rom

De to mest interessante metrolinjer, er for de fleste turister Metro A og Metro B. Dette fordi de begge krydser under centralstationen – Stazione Termini. Det er altså muligt at rejse videre med disse linjer direkte fra centralstationen, hvis du ankommer hertil fra en af Roms to internationale lufthavne. Fiumicino eller Ciampino.

Dette er naturligvis meget praktisk, hvis du har valgt et hotel lidt uden for centrum langs en metrolinje. Så kommer du hurtigt og nemt frem til hotellet. Se forslag til kvarterer, hvor du kan bo uden for Roms centrum.

Du finder ingen metro ind til Roms historiske centrum omkring Piazza Venezia, Piazza della Rotonda/Pantheon eller Piazza Navona. Den nærmeste metrostation til Piazza Venezia og den del af det historiske centrum, er Colosseo på Metro B. Herfra er der cirka 900 meter at gå til fods, og det er absolut en meget smuk og behagelig gåtur af Via dei Fori Imperiali.

Bor du nær centralstationen eller tager dine ture i Rom udgangspunkt herfra, kan du med fordel tage metroen til en række af Roms spændende seværdigheder. Herunder lister jeg nogle af de seværdigheder op, som du nemt kan komme til med metro i Rom. Alle afstande er cirka-afstande til fods fra metrostationen til seværdigheden. De seværdigheder hvor du ikke finder en afstand, ligger lige op til metrostationen.

Se også hvordan du kommer rundt med bus i Rom.

Priser på billetter til metroen i Rom

Se hvor meget en billet til metroen i Rom koster.

Metro A med stationer og seværdigheder

Se flere af de mest berømte seværdigheder i Rom som du kan have stor glæde af at opleve på dit første besøg i byen.

Metro B med stationer og seværdigheder

Metro B1 med stationer og seværdigheder

  • Sant’Agnese/Annibaliano:

Metro C med stationer og seværdigheder

  • San Giovanni: Se beskrivelse under Metro B.
  • Lodi:
  • Pigneto:
    • Street art i kvarteret.

Del gerne Metro i Rom indlægget, hvis du kender nogen der kunne have glæde af dette.

Send this to a friend