Bus i Rom – Kom rundt i hele byen

Når du tager bus i Rom kan du komme rundt såvel i Roms centrum som i byens ydre kvarterer. Rom er godt betjent med buslinjer. Det vil sige at du altid kan finde offentlig transport til de seværdigheder du ikke ønsker at gå til.

Linjekort over buslinjer i Roms centrum.

Hjem > Rejseinfo om Rom > Bus i Rom – Kom rundt i hele byen

Priser på busbilletter og abonnementer i Rom

Se hvor meget en billet til bussen koster i Rom.

Bus til ydrekvarterne

Skulle du vælge at bo uden for Roms historiske centrum skal du dog være opmærksom på, at der kan blive lidt langt mellem afgangstiderne senere på aftenen. Der bliver også skåret ned i driften under skoleferierne. Dette gælder såvel sommer- Jule- som Påskeferierne. Den italienske skolesommerferie er meget lang og strækker sig fra først i juni til midten af september. I byens centrum vil du ikke mærke meget til dette, men i yderkvartererne kan der blive langt mellem busafgangene.

Linjekort over buslinjer i Rom med de ydre kvarterer.

Det skal du være opmærksom på hvis du, for eksempel af budgetmæssige grunde, vælger et hotel eller feriebolig lidt uden for det historiske centrum. Jeg anbefaler derfor at du finder et hotel nær på en metrostation eller et sporvognsstoppested. Den offentlige trafik der kører på skinner, er simpelthen mere stabil i Rom.

Læs mere om dit valg af hotel eller feriebolig i et boligkvarter uden for Roms centrum.

Se også hvordan du kan komme rundt til Roms seværdigheder med metro.

Bus i Rom om natten

Busserne kører cirka mellem klokken 5:30 og 23:30-24:00. Herefter sættes der en række natbusser ind, som ofte har rute langs de større indfaldsveje til/fra centrum. Natbusserne har et ’n’ foran linjenummeret.

Se linjekort over Roms natbusser.

Bus- og sporvognslinjer af særlig interesse for turister

Mellem Vatikanet og Peterskirken i øst og centralstationen – Stazione Termini i vest, er der hver dag en stor trafik af turister. Cirka midt imellem ligger det historiske centrum, så busserne der går mellem disse tre punkter er travle.

Bus nummer 40 og 64 mellem centralstationen og Peterskirken

Disse to busser kan du med fordel tage mellem centralstationen – Stazione Termini, Piazza Venezia i Roms historiske centrum og Peterskirken. Busserne på de to linjer afgår ofte og er normalt meget fulde af mennesker, både turister og romere der har ærinder i byen.

Du finder ikke en guide om Rom som ikke advarer mod lommetyve på bus nummer 64. Naturligt nok er du særligt udsat på denne rute, fordi bussen ofte er fuld af mennesker. Men jeg mener nu, at du skal være opmærksom på alle linjer, når du tager en bus i Rom. Ligesom når du rejser i alle andre storbyer.

Befinder du dig allerede i Roms centrum kan du tage bus nummer 46, 62 eller 916 mod Peterskirken og Vatikanstaten.

Få mere praktisk information til dit besøg i Peterskirken og Vatikanmuseerne.

Hop-on hop-off-busser

I Rom findes der en række private udbydere af hop-on hop-off busser. Det er turistbusser, der kører en fast rute i byen med mulighed for at stå på og af ved stoppesteder tæt ved nogle af Roms seværdigheder. Der er tale om en dobbeltdækkerbus, hvor det øverste dæk er åbent, så du har et rigtigt godt udsyn.

Det er en relativ dyr måde at komme rundt i byen på, men det kunne måske være en ide hvis det er dit første besøg i Rom. Så kan du hurtigt få et generelt overblik over byen og stå af, hvis du vil opleve et område eller en seværdighed til fods. Efter dit besøg kan du så stå på bussen igen. Uden stop vil turen normalt tage omkring to timer og busserne kører i dagtimerne, cirka mellem klokken 9:00 og 18:00.

Hop-on hop-off busserne køre alle fra Piazza dei Cinquecento foran centralstationen – Stazione Termini. Men det er naturligvis muligt at starte turen fra andre stoppesteder rundt om i byen. På centralstationen vil du også kunne søge mere detaljeret information i busselskabernes billetsalg.

Disse busservices tilbyder nogle gange også adgangsbilletter til seværdigheder og andre services. Det vil jeg generelt ikke anbefale at gøre brug af. Jeg anbefaler at du køber adgangsbilletter online direkte hos seværdighederne, uden at betale overpris.

Generelt følger hop-on hop-off-busserne en fast rute og har nogenlunde de samme stoppesteder. Jeg anbefaler du går ind på deres hjemmesider, hvis du vil se den præcise rute med tider. Generelt vil du finde stoppestederne ved:

  • Centralstationen – Stazione Termini.
  • Santa Maria Maggiore-kirken.
  • Colosseum.
  • Circus Maximus.
  • Piazza Venezia.
  • Engelsborg – på modsatte side af Tiberfloden.
  • Den Spanske Trappe – ved Via Ludovisi for oven af trappen.
  • Piazza Barberini.

Eksempler på hop-on hop-off busselskaber:

Bigbus Rome, City Sightseeing, Green Line Tours, I Love Rome.

Sporvogn nummer 8 mellem centrum og Trastevere

Af de seks sporvognslinjer der findes i Rom, er det mest sandsynligt at du kommer til at prøve linje nummer 8. De andre linjer befinder sig nemlig ikke i nærheden af det historiske centrum. Derimod kan linje 8 være nyttig hvis du befinder dig i nærheden af Piazza Venezia og vil til Trastevere. Det tager cirka 10 minutter og du kan stå af på Belli-stoppestedet, lige når du er kørt over Tiberen.

Er du i Rom på en fredag eller lørdag kan du også nemt tage en aftentur mellem Trastevere og Piazza Venezia, da denne sporvogn kører indtil cirka klokken 3:00 om natten.

Sporvogn nummer 2 til MAXXI-museet, musikauditoriet og Ponte Milvio

Er du interesseret i moderne arkitektur og kunst eller musikevents, kan du tage linje 2 til MAXXI-museet og Roms musikauditorium. Sporvognen afgår fra Flaminio-stoppestedet, som også er endestation. Det ligger lige ved Flaminio metrostationen på Metro A og cirka 150 meter til fods fra Piazza del Popolo. Turen til de to seværdigheder tager cirka 15 minutter.

Stå af på Apollodoro-stoppestedet. Ønsker du at besøge MAXXI-museet har du cirka 300 meter at gå til fods mod vest. Til venstre i sporvognens kørselsretning. Vil du besøge det moderne musikauditorium skal du gå cirka 300 meter mod øst. Til højre i sporvognens kørselsretning.

Ønsker du at besøge den historiske bro over Tiberen, Ponte Milvio, skal du længere ud til Pinturicchio stoppestedet. Du ankommer til stoppestedet lige efter at sporvognen har slået et skarpt sving til venstre. Fra stoppestedet er der cirka 300 meter at gå til Ponte Milvio.


Del gerne Bus i Rom indlægget, hvis du kender nogen der kunne have glæde af dette.

Send this to a friend