Shopping i Rom – Gode shoppinggader

Der findes flere gode shoppinggader hvor du kan gøre shopping i Rom og der findes bestemt muligheder for enhver pengepung. Skulle du vælge at bo i af Roms yderkvarterer, findes der også her gode shoppingmuligheder. I det følgende vil jeg liste en række gader op, hvor du kan gøre gode indkøb.

Hjem > Shopping i Rom > Shopping i Rom – Gode shoppinggader

Kort over shopping gader i Roms centrum

På kortet herunder finder du seks kendte shopping gader i Roms centrum:

Shopping i Rom i byens centrum

Se hvor du finder mærkevarebutikker i Roms centrum.

Via dei Condotti

Via dei Condotti befinder sig mellem Via del Corso og Piazza di Spagna. Når du går op ad gaden mod Piazza di Spagna, har du på det sidste stykke udsyn til Den Spanske Trappe foran dig. Det er meget smukt. For rigtig mange af os bliver der nok mere tale om vinduesshopping på denne meget fine og dyre handelsgade. Her finder du mærker som Armani, Gucci og Prada, og andre skabere af modetøj i samme prisklasse.

I de to sidegader syd for Via dei Condotti: Via Borgognona og Via Frattina, finder du forretninger i samme stil og prisklasse. Denne del af byen byder samtidig på en del smykke- og juvelerforretninger.

Via del Corso

Via del Corso er en lang gade, der befinder sig mellem Piazza Venezia og Piazza del Popolo. De fleste butikker finder du i den ende af gaden, der løber ud i Piazza del Popolo. På denne gade finder du forretninger til enhver pengepung. Nogle af de mærkevarebutikker der har adresse på gaden, er for eksempel Adidas, AS Roma Store, Gap, H&M, Nike, Puma, Vans og Zara. Endelig finder du Galleria Alberto Sordi, lige foran Piazza Colonna, med en række finere mærkevareforretninger. Galleria Alberto Sordi er en meget smuk arkade, som det i sig selv er værd at besøge. Den kunne være et meget fint stop, hvis der skulle komme en regnbyge. Og du finder ovenikøbet et rent toilet mod betaling i arkaden.

Via del Governo Vecchio

Via del Governo Vecchio er en nordlig parallelgade til Via Vittorio Emanuele II og ligger mellem Piazza dell’Orologio og Piazza di Pasquino, ikke langt fra Piazza Navona. Her finder du en blanding af små elegante butikker og salg af genbrugs vintage modetøj og accessories.

Er du på udkig efter ægte italiensk kvalitets herretøj finder du Sartoria Scavelli i Via Sora, som er en lille sidegade til Via del Governo Vecchio. Perfekt til dig, der går elegant klædt eller til en unik gave fra Rom.

Via dei Giubbonari

Via dei Giubbonari ligger mellem Piazza Benedetto Cairoli og Campo dei Fiori. Her finder du mange små forretninger, som ligger side om side. Flere tilbyder håndlavede varer og der er forretninger til enhver pengepung.

RINASCENTE Rome Tritone

Rinascente med indgang i Via del Tritone, 61 er et butikscenter på cirka 14.000 kvadratmeter fordelt på syv etager. Her finder du mere end 1.000 italienske og internationale brands repræsenteret. Derudover findes der flere spisesteder og en terrasse med udsigt over Roms tage. Endelig rummer centeret dele af den antikke akvædukt Acquedotto Vergine fra romertiden. De antikke romere kaldte denne vandledning for Aqua Virgo. Akvædukten, der stadig fungerer efter tyve århundreder, er dedikeret til at levere vand til de mest imponerende og storslåede fontæner i Roms centrum, herunder Trevi-fontænen.

Udover at centeret generelt er et interessant for dig der vil shoppe i Rom er det naturligvis et oplagt sted at shoppe på en regnvejrsdag.

Shopping i Monti kvarteret

Via del Boschetto

Via del Boschetto ligger mellem Via degli Zingari og Via Nazionale. Dette er en meget trendy og noget dyr handelsgade med en blanding af modebutikker og forretninger med mere alternative kreationer og vintagetøj med accessories. Yderligere findes der en del kunstgallerier og små kunstværksteder i gaden.

Har du nem adgang til Metro B kan du stå af på Cavour-metrostationen, hvorfra der er cirka 400 meters gang til Via del Boschetto. Ønsker du at kombinere et besøg i Colosseum med shopping i Monti, er der cirka 850 meter at gå.

Shopping i Prati kvarteret

Via Cola di Rienzo

Via cola di Rienzo er en lang gade der ligger mellem Piazza del Risorgimento, ikke langt fra indgangen til Vatikanmuseerne, og Piazza della libertà, cirka 500 meters gang fra Piazza del Popolo. Ofte bliver denne gade kaldet romernes egen handelsgade, fordi mange turister ikke finder ud til den, paa trods af den relative korte afstand fra centrum. Prati kvarteret er på mange måder et dejligt kvarter at gå rundt i, og det grænser op til både et hjørne af Vatikanstaten og til Engelsborg. Har du let adgang til Metro A, kan du stå af enten på Ottaviano– eller Lepanto-metrostationen.

Prati er et rigt kvarter og på Via cola di Rienzo finder du en blanding af mange typer forretninger, lige fra tøj- og skotøjsforretninger til dagligvarebutikker. Endelig finder du de elegante Coin Excelsior-magasiner i nummer 173. Magasinerne befinder sig i et moderne gen-designet Liberty-inspireret stilfuldt interiør i tre etager på i alt 4.300 kvadratmeter. Her sælges såvel italienske som internationale mærker inden for blandt andet modetøj, skønhedsartikler og boligindretning.

Shopping i Rom i ydrekvarterne

Via Appia Nuova

Har du valgt at bo i Appio Latino– eller Tuscolano-kvarteret uden for Roms centrum, finder du rigtig gode shopping muligheder på Via Appia Nuova. Særligt på det stykke der ligger mellem Piazzale Appio, ved San Giovanni-metrostationen på Metro A, og Largo dei Colli Albani, ved Colli Albani-metrostationen, stadig på Metro A. På denne strækning, der er cirka 2,5 kilometer lang, findes såvel mange små lokale forretninger som mærkevarebutikker. Da der er tale om et tæt befolket boligområde findes naturligvis en blanding af alle mulige forretninger, med forskellige prisniveauer.

Via Tuscolana

Endnu længere ude i forhold til Roms centrum findes det første storcenter, som blev indviet i Rom tilbage i 1988. Centro Commerciale CinecittàDue, hedder det. Centeret er relativt lille i forhold til mere moderne storcentre længere uden for byen. Til gengæld har det den fordel, at du kan komme dertil med Metro A. Stå af på Subaugusta– eller Cinecittà-metrostationen og gå cirka 350 meter til fods. Er du filminteresseret kunne det være en mulighed at kombinere et besøg i Cinecittà med shopping i dette storcenter.

Shopping i Rom uden for byen

Castel Romano Designer Outlet

Handler det for dig udelukkende om at powershoppe, er Castel Romano Designer Outlet et sandt shopping-mekka for dig. Dette shopping-center ligger cirka 25 kilometer uden for Rom. Har du ikke adgang til en bil, kan du komme dertil med en privat busservice fra centralstationen, Stazione Termini. I outlettet finder du cirka 150 mærkevarebutikker med navne som for eksempel. Burberry, Hugo Boss, Michael Kors, Tommy Hilfiger og mange flere.

Spørg om nedslag i prisen

Er du ved at købe dyrt modetøj i en elegant butik. Eller måske en halskæde til € 10.000 på Via Condotti, skal du nok ikke regne med et nedslag i prisen. Men hvorfor ikke forsøge? Handler du derimod tøj ind i en mere almindelig butik, vil det ofte være muligt at du kan få et mindre nedslag i prisen. Under vinter- og sommerudsalget er det vanskeligere, men ellers vil det til tider være muligt at spørge om en sconto. Et prisnedslag. Falder du for tre par sko skal du spørge om et nedslag i prisen, ville jeg mene. Det kan aldrig gå værre, end at du får et nej.

Det kan godt være du allerede føler du har gjort et fund til prisen. Men hvorfor ikke tage en lille ekstra prisnedsættelse med i købet? Nogle romere har hvad vi i Italien kalder et bronze ansigt – una faccia di bronzo. Det bliver også brugt i politik og i forretningslivet. Med den største naturlighed spørger disse mennesker simpelthen om hvad prisnedsættelsen på varen er. For der må givetvis være en prisnedsættelse til mig. Ellers ville jeg jo slet ikke handle her.

Forudsætningen for at få en sconto, er naturligvis, at du virker sympatisk på ekspedienten. Søg den menneskelige kontakt og vis du værdsætter butikkens varer og ekspedientens arbejde. Det er et lille spil som vi alle deltager i, når vi shopper i Rom. Er du ude at powershoppe kan de mange små besparelser samlet blive til en del penge.

Det er trist at skrive det, men det er muligt at du kan drage fordel af den nuværende Covid-19 situation. Fraværet af de mange mennesker, der normalt har deres gang i Roms centrum, kan desværre mærkes. Og gør desværre, at mange forretningsdrivende har mistet meget handel.


Del gerne Shopping i Rom indlægget, hvis du kender nogen der kunne have glæde af dette.

Send this to a friend