Strejkevarsel indenfor transportsektoren fredag den 14. november 2014

Roms bybusser
Roms bybusser på Piazza dei Cinquecento foran Roms centralstation Termini

Fredag den 14. november 2014 har en række italienske fagforeninger inden for transportsektoren varslet strejke. Det er umuligt at sige hvilken betydning strejken kan få for dig. Transportstrejkerne omfatter normalt ikke alle linjer, fordi ikke alle transportarbejderne er organiseret i de samme fagforeninger.

Som turist er der dog en god ide, at tage sine forbehold, når du planlægger din dag i Rom. Skal du til og fra en af Roms lufthavne i morgen, skal du også sikre dig at toget eller bussen går som forventet. Det sikre alternativ er naturligvis, at bestille en taxi eller anden privat kørsel.

Roms bybusser, sporvogne og metro kan blive ramt mellem klokken 10 og 14 – få mere detaljeret information (på italiensk) på Romatoday.it

Den italienske togtrafik kan blive ramt hele dagen. Dog sikres lokaltrafikken mellem klokken 6 og 9, og igen mellem klokken 18 og 21.

I lufthavene skulle rejsende der skal afsted med Easyjet eller Alitalia kunne blive slemt ramt, men også andre passagerer, da en del af lufthavnsservicepersonalet også skulle strejke. Det italienske ministerium for infrastruktur og transport udgiver denne liste (på italiensk) over transportstrejker.

Kontakt dit fly- eller rejseselskab for at få opdateret information!

Billede af Roms bybusser på Piazza dei Cinquecento foran Roms centralstation Termini: Tak til ludovic.